GLUMCI I SARADNICI

Jelena Stojiljković Rhynes

Rođena u Nišu 1981. godine gde je završila srednju medicinsku školu. Diplomirala je glumu u klasi profesora Jovice Pavića 2005. godine.

Od 2003. godine radi u dečijem pozorištu “Čarapa” gde je igrala u skoro svim predstavama (Pipi Dugačka Čarapa,Tri junaštva Kraljevića Marka,Basne i naravoučenija,Patkica Žutkica,Vuk i sedam jarića,Pinokio,Novogodišnja zavrzlama,Krug oko sveta,Palčić,Tri praseta,Da je Mića prao ruke,Kako su drvo i cvet spasili svet…)sve do 2016. godine kad se seli za Ameriku.

Sinhronizacijom se bavi od 2006. godine gde su joj najpoznatije uloge: Blum,Dora,Timi,Marta pas koji govori,Tcunade,Haku,Đina Laš,Azula…i mnogi drugi.

Trenutno radi na tome da “Čarapa” zaživi i na teritoriji Amerike

Marko Marković

Marko Marković je diplomirani glumac još od 2003. I igra tako neke predstave, snima neke serije, igrao je čak i u jednom filmu. Ali na engleskom. No, najbolji  je u pozorištu za decu! A u njemu igra još od 2001. Dakle još kao student se spremao za to. I onda je igrao u mnooooogo predstava za decu. I igranih i lutkarskih. Na scenama mnogih pozorišta. Ali najviše u predstavama pozorišta “Čarapa”.  A nije čarapan, već čivijaš ( Šapčanin)! 

Zanimljivo, kao dete se igrao svojim glasom i želeo je da bude glasovni glumac ( to su oni što daju glas crtanim likovima i u igranim serijama za decu). I postao je to! Zamislite, želeo je bude glas Miki Mausa. I ostvarila mu se želja. Postao je njegov srpski glas.

I glas je mornara Popaja. I Skubi Dua. I Kakašija, Iruke, Oročimarua, Itačija, Frize, Draga, Sartorijusa, Martina Kreta, pripovedača u medi Čarliju i u radoznalom Džordžu, glas je Kozma, Lignjoslava…. ima ih još…ali ne zna se tačno. Prestao je da broji davno, a njegova žena od skoro. Negde oko 7000-og lika. Pre par godina. I nije mu dosta. Ni crtaća, ni predstava za decu, ni dece (ima jednog divnog Filipa). Marko je srećan jer je-mnogo detinjast!

Milan Tubić

Milan Tubić, rođen u Sremskoj Mitrovici 1984. Diplomirao glumu na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Gordane Marić. Stalni saradnik Pozorišta na Terazijama i pozorišta Madlenianum gde igra nekoliko naslova. Dugogodišnji član pozorišta “Čarapa”. Stvarao i uskakao u predstave “Pipi Duga Čarapa”, “Tri praseta”, “Tri junaštva Kraljevića Marka”, “Kako su drvo i cvet spasili svet”, “Vuk i sedam jarića”, “Basne i naravoučenija”, “Da je Mića prao ruke”, “Patkica Žutkica”, “Pinokio”, “Nevaljalko i dobrići u novogodišnjoj noći”, “Najluđa noć u pozorištu”,” Poklanjam ti ljubav”… 

Bavi se sinhronizacijom crtanih filmova i serija 12 godina. Neki od zapaženijih likova kojima je pozajmio glas su: Čejs, Blejz, Sima i Zdravko vatrogasci, vozić Tomas, Mačak prirodnjak, Goku (Zmajeva kugla Z), Lojd (Lego Nindžago), Mačak sa šeširom, Grinč, Leo (Nindža Kornjače) i mnogi drugi…

Miroljub Turajlija

Rođen 17.02.1980. u Novom Sadu, završio Akademiju umetnosti u NS, u klasi prof. Mihaila Janketića. Od 2001. stalni član Pozorišta na Terazijama, gde danas ima status prvaka. Prva predstava u PnT Briljantin, a zatim uloge u predstavama Dr, Cigani lete u nebo, Čikago, Učene žene, Kiss me Kate, Pop Ćira i pop Spira, Svadba u kupatilu, Zona Zamfirova, Ženidba i udadba, Na slovo, na slovo, Producenti, Mister dolar, Brodvejske vragolije…
Dobitnik dve Godišnje nagrade Pozorišta na Terazijama, glumačke nagrade na festivalu u Šapcu, nagrade za najboljeg glumca međunarodnog festivala u Sarajevu, nagrade za glumačku bravuru “Janoš Tot”.
Uloge u tv serijama (izbor): Stižu dolari, Opasne veze, Sumnjiva lica, Agencija za S&S, Kuku Vasa, Premijer, Nek ide život, Neki bolji ljudi…
Igra u nekoliko beogradskih, dečijih pozorišta, Čarapa, Teatrić i Puž.

Ana Korać

Rođena 04.01.1981. u Beogradu. 2004. godine diplomirala glumu na Akademiji umetnosti. Od 2003. godine je stalni honorarni saradnik Pozorišta na Terazijama. U Dečijem pozorištu Čarapa igra u 13 predstava. Sinhronizovala mnogo crtanih filmova a neki od najdražih likova su joj Vanda, Gradonačelnica Gudvej, Šarenlota… Preponosna majka dva čuda Balše i Zore.

Milan Antonić

Rodjen u  Loznici 1976. Proveo carobno detinjstvo u zapadnoj Srbiji, kako bi se sa 19 godina otisnuo u nov carobni svet glume, upisavsi Akademiju Umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Mirjane karanovic. Profesionalno se bavi glumom od 1997 godine, a zavrsio je u mjuziklima Pozorista na Terazijama. Peva, glumi, igra. Igrao je u mnogim serijama kao sto su Stizu Dolari, Bela Ladja, Andrija i Andjelka, ali najvise je poznat, pogotovo onoj mladjoj populaciji, po svom glasu, jer ga pozajmljuje u mnogim crtanim serijama i dugometraznim filmovima. Milan je bio Gaara, Rok Li, Rafaelo, Zabuza, Aladin, Kaito Domoto, Fri Delahoja, zatim Dzejms, Fredi i Bek iz serija Big Time Rush, iCarly i Victorius.

 

U pozoristu “Carapa” je dodatno ozbiljno ispekao glumacki zanat.I to tako sto je bio nevaljali Tomi u Pipi Dugoj Carapi,Klovn Avgust i i lukava Lisica u Patkici Zutkici,zatim trcao na sve “cetiri” kao Šarac u Tri Junastva Kraljevica Marka,a dodatno bio veselo prasence Bucko u Tri Praseta.Ali u mnogome i najzabavnije,ipak najvise uzivao u ulozi glupkastog Vuka u predstavi “Vuk i sedam jarica”.Omiljena recenica mu je “Beeezveeezeee”

 

Voli anime, istocnjacku kuturu, i veruje da ce ljubav ipak na kraju spasiti svet. 

Nikola Krneta

Dugogodišnje iskustvo rada u pozorištima za decu:. Boško Buha, Bajkamela, Iza sedam mora,  Pozorište Čarapa. Igrao u predstavama Aladinova čarobna lampa, Sveti Sava, Fazoni i fore, Tri G-Rok praseta, Šljivarski boj, Zlatokosa i medvedi, Ježeva kućica, … Niz manjih uloga u serijama i na filmu: Bela lađa, Fazoni i fore, Urgentni centar, Andrija i Anđelka, Profesionalac…

Aleksandra Stojanović

Rođena u Beogradu 1991.
Diplomirala na klasi Ivana Jevtovića na Fakultetu Dramskih i Filmskih Umetnosti 2019.godine.
Pre upisa na fakultet, bila član Akademskog pozorišta Branko Krsmanovic i škole glume Nenada Nenadovića u okviru koje je igrala predstave na sceni pozorišta Bosko Buha.
Serije: Tajna Vinove Loze 2, Vojna Akademija 4, Urgentni Centar 2,3.
Iskustvo u pozorištu i na scenama Teatra Vuk, Dečijeg Kulturnog centra, Atelje-a 212,Boško Buha kao i Dorcol platza, Teatra na Čukarici u sklopu autorskih projekata.
Sihronizacija crtaća u okviru FinTin aplikacije i projekta.

Anja Orelj

Rođena u Beogradu, diplomirala glumu na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, klasa prof. Boris Isaković. Osam godina igra u naslovima Opera i Teatar Madlenijanum a već 6 godina aktivno sinhronizuje omiljene crtaće naših i vaših mališana. Upravo je dobila značku kao nova članica Patrolnih šapa- Liberti, pozajmila je glas i Džindžeru u ” Brbljivom mačku Tomu”, Dejni u “Dino Dejna”, Bjornu u ” Medvedići Bjorn i Baki”i u mnoogim drugim serijalima. Aktivni član Pozorišta Čarapa od 2015.te godine.

Milica Burazer

Rodjena 1993.godine u Beogradu. Od šeste godine života počinje ljubav prema glumi i shodno godinama dečijem pozorištu. Diplomirala glumu u klasi profesora Nebojše Dugalića i Hane Selimović 2017.godine.
Uz glumu se bavi plesom i pevanjem, isto kao i glumom još od malih nogu.
Iskustvo ima u velikom broju serija, sinhronizaciji crtanih filmova i pozorištu.
Neki od crtanih filmova: Summer camp,Mush mush,Teen Titans, Scoby Doo, Apple and onion, Unikitty, Gumbal, Vuniculla, Mau mau, Ben ten, Ralph rastura internet, Hotel Transilvanija 2, Avanture jedne mačke.
Voli decu i rad i druženje sa njima. 

Nikola Štrbac

Rodjen u Beogradu 1995. godine. Završio glumu 2019. godine na Fakultetu dramskih i filmskih umetnosti Univerziteta Sinergija u klasi profesora Ivana Jevtovića i asistenta Mihaila Laptoševića. Trenutno igra u predstavi Snežana i 7 patuljaka, pozorišta Boško Buha u režiji Snežane Trišić. Igrao u TV serijama Šifra Despot, Urgentni centar, Švindleri, Istine i laži, Sinđelići, Neki bolji ljudi, Kamiondžije, Srce zločina.

Snežana Jeremić Nešković

Rodjena 1978. u Beogradu Završila nižu i srednju baletsku školu. Diplomirala glumu kod Nebojše Dugalića 2003.

Igrala najviše za decu i dobitnik je četiri glumačke nagrade za najbolju mladu glumicu. Sinhronizacijom se bavi 13 godina. Najpoznatiji likovi su : Naruto, Avatar Ang, Zvončica, Aiger Akabane, Reriti…

Srećna je majka dvoje dece. Julije i Viktora

Maja Nikolić

Rođena 1988. u Smederevu. Diplomirala osnovne studije glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Borisa Isakovića i master studije u klasi profesora Tomija Janežiča. Dobitnica nagrade “Sigridrug”, prvo mesto za glumca izvođača na 22. festivalu monodrame za decu; Zmajeve dečje igre. Igrala u serijama “Urgentni centar”, “Beležnica profesora MIškovića”, “Klan2”. Bavi se sinhronizacijom crtanih filmova: Winx8, Toboti, Gormiti, Pin Code, Bakugani, Porodice Silvanijan, Super Monsters, Rev and Roll, Wreck it Ralph2…Član nezavisne produkcije TriGroša i Čarapa. U Pozorištu Čarapa igra u predstavama: “Čudesna šuma”, “Pinokio”, Kako su drvo i cvet spasili svet”, “Da je Mića prao ruke”, “Vuk i sedam jarića”…

Voli i trenira stoni tenis i cirkuske veštine.

Scroll to Top