POKLANJAM TI LJUBAV

REŽIJA – Valentina Pavličić

DRAMATIZACIJA – Olivera Stamenković 

SCENOGRAFIJA I KOSTIM – Boris Čerškov

IZBOR I ADAPTACIJA MUZIKE – Marko Nikolić

LICA:

ČARNA, šumska princeza -Ana Korać

KUCA, njen pas- Jelena Stojiljković,Milan Tubić

BAJKOLINA, šumska vila- Valentina Pavličić(glas),Jelena Stojiljković

KVARIŠ-VILA, šumska vila-Valentina Pavličić (glas),Jelena Stojiljković

DR. SPALE, doktor vilenjak-čarobnjak -Marko Marković

PRINC IGRAČAKA-Marko Markovic

PRINC KOLAČA- Marko Marković

PRAVI GUSAR- Marko Marković

PREMIJERA – 14.12.2014.god. – Scena “Čarapa” – Dečiji kulturni centar Beograd

Zimska idila u Čarobnoj šumi. Dobra vila Bajkolina pozdravlja decu i poziva ih sve u Čarobnu šumu da u magičnom svetu bajki proslave dolazak Nove godine. Posipa šumu čarobnim Veselim prahom koji donosi srecu i radost svima koji ga udahnu i koji popravlja sve što je pokvareno ili nije bilo dobro.

Pas Kuca udiše Veseli prah i u trenu ga obuzima neobuzdano praznično raspoloženje. On oduševljeno doziva svoju gospodaricu, šumsku princezu Čarnu, kapricioznu i veoma razmaženu, uz to još i pomalo lenju, domaćicu novogodišne zabave, da se raduju i igraju na snegu i da zajedno kite jelku u čast gostiju koji su pozvani.

Uznemirena Kucinom veselom larmom, dolazi zla Kvariš-vila kojoj, jedinoj na svetu, Veseli prah ne prija i svrbi je nos od njega. Ona je ljuta što Čarna nije i nju pozvala na slavlje.Uvredjena Kvariš-vila ljutito odluči da će neizostavno i ovoga puta, kao i mnogo puta pre, uloviti zgodnu priliku da izvede neku pakost kojom će da pokvari veselje. U tu svrhu se skriva u zasedu da sačeka pravi trenutak.

Ona iskače iz zasede i pospe princezu Čarnu svojom čuvenom smrdoprašinom od koje princeza počinje nezaustavljivo da kija, nosić joj procuri a temperatura skoči te zapreti otapanje snega u Čarobnoj šumi, a samim tim i potpuna propast novogodišnjeg dekora! I ne samo to! Otapanje Severnog pola i globalna katastrofa! Doktor Čarobnjak prepisuje čarobni recept i na njemu magičnu reč koja može da izleči princezu. Reč je toliko magična da niko ne može da je pročita!! Ostaje sudbinsko pitanje: „Kakav to poklon princezi treba? Koje su to čarobne reči na receptu koji princezu leči?“

Da li su to kolači koje donosi Princ Kolača, sladak, rumen i debeljuškast? Da li je to nova igračka, pokušaće da odgonetne sin bogatog Kralja fabrike igračaka? A kakav će rasplet ovoj priči doneti jedna Bela ladja i na njoj Gusar?

Šta će to Gusar da pokloni lepoj princezi Čarni što je u stvari potrebno svoj deci sveta? Otkrićemo zajedno sa sjajnim glumcima DEČIJEG POZORIŠTA ČARAPA, uz mnogo čarobne muzike u idiličnom, bajkovitom ambijentu.

Scroll to Top