PALČIĆ

Ova predstava je najviše putovala. Odigrana je preko 400 puta. Pravi ”biser” male teatarske forme, kondenzovane mašte i vrhunskog animatorskog umeća glumaca. Dinamična, poučna i “mlada”, zbog svog umetničkog koncepta. Stvorena da dugo, dugo živi.
Režija – Valentina Pavličić i Olivera Stamenković

Scenografija, lutke, maske – Boris Čerškov

IGRAJU: Jelena Stojiljković

Olivera Stamenković / Marina Janković

Predstava se izvodi i na engleskom jeziku

TOM THUMB

Ovaj projekat urađen je uz stručnu pomoć profesora engleskog jezika, školskih psihologa i pedagoga koji su zajedno sa nama učestvovali u složenom procesu prilagođavanja građe određenom uzrastu, čime je proces razumevanja i usvajanja određenih umetničkih i pedagoških pouka znatno poboljšan i unapređen.

Naša ideja bila je da deci još više olakšamo proces učenja engleskog jezika i učinimo ga zanimljivim. U predstavi TOM THUMB jezik je prilagođen deci sa izvesnim brojem novih reči sa kojima će se sresti ali koje smo objasnili pokretom ili pokazivanjem. Ovakav način učenja smatra se jako dobrim i poželjnim jer deca imaju prilike da vide mogućnosti koje im jezik pruža, da aktivno učestvuju pokazujući ono što znaju i nauče nešto novo. Sama forma lutkarske predstave pomaže deci da lakše razumeju priču i prihvate junake.

Biljana Krivokuća, prof. engleskog jezika

Trajanje 40 minuta

Scroll to Top