VUK I SEDAM JARIĆA

Tekst – Olivera Stamenković

Režija – Valentina Pavličić

Scenografija, kostim, lutke, maske – Boris Čerškov

Muzika – Marko Nikolić

IGRAJU: Vuk, petlić, jarići – Miroljub Turajlija

Animacija (jarići, mesec, sunce….) – Marina Janković

Mama koza, jarići – Jelena Stojiljković

Predstava traje 40 minuta

Predstava je realizovana kao lutkarska u kombinaciji sa maskama i ”živim” glumcima. Svima dobro poznata bajka dinamičnog, živog dijaloga sa puno songova izuzetno likovno opremljena

”Jedan sasvim običan dan, u jednom sasvim običnom dvorištu, mama kao i svaka mama, deca kao i sva deca na svetu, radoznala i zaigrana, i toliko obična pouka, toliko puta izgovorena: ”Upamti šta ti kažem, zaključaj vrata!”.Suviše lako da bi bilo ozbiljno shvaćeno, sve dok na ta ista vrata ne zakuca gladni vuk. I tada počinje prava drama.

Dobro poznata priča ”Vuk i sedam jarića” zapravo na divno jednostavan način govori o borbi za opstanak sa kojom smo svakodnevno suočeni još od ranog detinjstva.

Upravo tom detinjem uzrastu se obraća predstava ”Vuk i sedam jarića”. Imajući u vidu upravo tu divnu jednostavnost želja autora je da naizgled obična rečenica ”Zaključaj vrata!” bude upravo tako, i doslovce i bukvalno, shvaćena i upamćena, i u svakodnevnom životu primenjena, ali da joj se, poštujući dubinu dečijeg poimanja, ne oduzme smisao koji ona takođe ima, a to je da se i najobičnije stvari u našim životima dešavaju pod sjajem sunca i meseca koji im daju kosmički smisao”.

Scroll to Top